Peter Schiff: In plaats van nieuw geld te krijgen, dumpte Bitcoin na het bereiken van ATH

Econoom Peter Schiff zegt dat de laatste crash in BTC werd veroorzaakt door grote investeerders die op „kleine jongens“ dumpen, terwijl hij aangeeft dat het nieuwe geld er niet in slaagde om binnen te komen.

De bekende Bitcoin permabear en gold bug Peter Schiff heeft weer eens een schommel genomen in de primaire cryptocurrency.

Zijn commentaar volgde op een volatiele markt die bijna 300 miljoen dollar aan liquidaties zag in minder dan een uur en meer dan 800 miljoen dollar in minder dan een dag.

Peter Schiff Bashes Bitcoin

De bekende econoom en sterke goudzoeker, Peter Schiff, heeft opnieuw van de gelegenheid gebruik gemaakt om bij Bitcoin te swingen.

Hij zei dat er geen nieuw geld binnenkwam, maar dat het oud geld was dat de winst uitbetaalde.

Hij gelooft ook dat dit „een deel van de pomp was om de kleine jongens aan boord te houden terwijl de grote jongens dumpen“. Maar hij slaagt er niet in om zijn informatie te verkrijgen en doet beweringen zonder ze te onderbouwen.

In feite bleek uit de gegevens van Santiment, die gisteren zijn gepubliceerd, dat adressen met grote hoeveelheden bitcoins blijven toenemen in de afgelopen twee weken, terwijl de adressen met tussen de 0 en 10 bitcoins zijn afgenomen.

Er is geen geaccepteerde standaard voor wat een „kleine man“ is, maar het kleinste gedeelte dat Santiment tussen 0 en 10 bitcoins volgt komt daar dicht in de buurt. Het is in ieder geval onduidelijk wat de oorzaak is van de daling.

Een zware dag Desalniettemin

Ongeacht de ongefundeerde beweringen van Schiff was dit ongetwijfeld een klap voor de investeerders. Zoals CryptoPotato eerder vandaag meldde, werd meer dan 290 miljoen dollar geliquideerd in minder dan een uur.

Op het moment van dit schrijven bedragen de totale liquidaties in de afgelopen dag meer dan $839 miljoen. Het grootste deel daarvan is afkomstig van Binance, dat ongeveer 38% van alle liquidaties heeft gezien. De grootste liquidatie op dit moment is $6,02 miljoen, en die vond plaats op Huobi.